Ensucon etablerar efterfrågad konsultverksamhet i Småland, med Växjö som bas

I oktober 2019 ringde Marie Sundh på Rickard Sallermos telefon. Samtalet blev startskottet till en etablering i Småland med säte i Växjö. Planen var att under våren etablera sig i Stockholm, men efter att träffat Marie blev det istället Växjö. Hennes engagemang och nyfikenhet tillsammans med en glad och positiv attityd var avgörande. Stockholm stod egentligen näst på tur i Ensucons expansionsordning men fick snällt hoppa ner ett snäpp och ställa sig på tur bakom Växjö, på grund av Maries intåg.

Men vem är denna Marie som fick Ensucons framtidsplaner att hamna i Småland?

”Jag är en social, utåtriktad och livsglad person som tycker om att vara där det händer.”

Marie är verkligen en person som är full av energi. Att hon har idrottat på högre nivå förvånar ingen. Marie är född och uppvuxen i Växjö men spenderade sin studietid i Jönköping. Där Marie tog examen som Kemiingenjör med inriktning mot miljöteknik.

Väl tillbaka i Växjö med både spännande arbetslivserfarenheter och användbara examensbevis i ryggsäcken blev jobb med projektledning, teknikutveckling och miljö- och kvalitetsfrågor en härlig kombo. Efter ett antal år på samma bolag kände Marie att det var dags för nya utmaningar.

”Jag var redo att testa något nytt. Jag lockades av att sälja kvalitativa tjänster på ett personligt sätt. Det kändes roligt!” 

Marie jobbar gärna med teknik och utveckling och har stor erfarenhet inom industrin. Att hon dessutom kan kombinera sina kunskaper inom kemi och materialval med teknikfrågor gör att marknaden blir stor samt att Marie kan bidra i de flesta olika typer av företag.

Marie har under några år haft rollen som Miljö- och Kvalitetsansvarig för ett större bolag och det har gett stor kunskap och kompetens inom dessa områden. Att Marie har jobbat inom många olika områden i branschen, bidrar till att hon ser helheten i frågor och kan ta många olika perspektiv, inte bara det teoretiska.

Anledningen till att Stockholm fick ställa sig åt sidan till fördel för Växjö var helt enkelt att Ensucon såg en möjlighet i Marie, där hon skulle hon passar perfekt in i vår vision och våra ambitioner. I Växjö.

”Vi ska bli den mest efterfrågade konsultbyrån i vår bransch. Vi ska bli uppskattade för vår höga kompetens, för att vi levererar kvalitet och för att det känns bra att jobba med oss.”

Växjö är också en geografiskt strategisk plats. Med en radie på 60 minuter täcker Ensucon in ett antal mindre städer. Med Marie i spetsen är planen för Ensucon i Växjö att växa och inta ledande position.

Ensucon är stolta och glada över att ha fått ännu en driven medlem i Ensuconfamiljen. Dessutom täcker vi nu in ännu en del av vårt avlånga land.

Men vem vet, kanske dyker det plötsligt upp en Ensuconare i en helt annan del av landet! Är det du?

Slå en signal, så tar vi en kaffe och pratar en stund.