Let my people go friskvårdstimme, whenever they want!

På senare tid har nya rön om vikten av fysisk träning för funktionen av våra hjärnor fått allt mer uppmärksamhet. Enligt hjärnforskaren Anders Hansen är pulshöjande träning inget mindre än ren mental uppgradering. Vi förbättrar vårt minne, blir mer harmoniska och kreativa.

Att fysisk träning är bra för vår hälsa är egentligen ingenting nytt, men hur stor effekt den har på vår hjärna har tidigare inte varit helt klarlagt. En rask promenad på bara 20 minuter ger enligt Hansen en direkt effekt på hjärnan när hormoner frisätts som gör oss både gladare och friskare.

Trots detta upplever många att det är svårt att få till den där träningen och att det klassiska ”livspusslet” inte sällan står i vägen.

En klok VD på ett stort företag i Kalifornien sa en gång ”Let my people go surfing”. Han menade att hans anställda behövde komma iväg och surfa titt som tätt för att kunna må bra och prestera på jobbet.

Det är inte ovanligt att även svenska företag uppmuntrar sina anställda till träning genom ett friskvårdsbidrag eller en friskvårdstimme. Vad som ofta är haken med denna friskvårdstimme är att den måste ske på eller i direkt anslutning till arbetstid.

”Jag ska börja lunchträna, Gud så effektivt!” Tänker du kanske då.

Men sen kom det där mötet eller mailet eller ärendet i vägen och tiden blev plötsligt knapp. Det är inte alltid enkelt att få in en friskvårdstimme mitt under arbetsdagen, eller direkt efter för den delen.

På Ensucon tänker vi annorlunda. Här väjer du själv när det passar dig att nyttja din betalda träningstimme en gång per vecka.

Vill du jobba färdigt, hämta på dagis, ta en kaffe och därefter göra yoga på en bergstopp vid havet? Inga problem!

När eller hur våra anställda rör på sig är inte det viktiga, vi vill bara vara säkra på att vi ger de bästa förutsättningarna för att träningen ska kunna bli av. För vi vet att den träning som blir av är den i särklass bästa träningen.

Därför uppmuntrar vi våra medarbetare till att använda sin friskvårdstimme, när som helst, hur som helst. För vem vill inte ha glada, kreativa och välmående kollegor?