Om Ensucon

Ensucon är ett växande konsultföretag  med fokus på kundnytta och miljö. Vi grundades av Rickard, Gustav och David med grundtanken att kunna erbjuda våra kunder och kollegor något personligt, effektivt, lönsamt och roligt. Vi har vårt huvudkontor i Lund, men erbjuder våra tjänster över hela Sverige. Idag har vi fyra olika affärsområden inom strategiska miljötjänster/ledningssystem, förorenade områden, avfall och projektledning och akustik.

Vi är Ensuconfamiljen

Gustav Johansson 
Engagerar sig gärna i strategiskt miljöarbete, miljötjänster och ledningssystem. Gustav är ständigt nyfiken på nya  uppdrag och är därtill en baddare på att segla.

gustav@ensucon.se
David Lundh
Engageras av förorenade områden. David är väldigt nyfiken på vädret,  så pass att han ibland kallast för John Pohlman.  David har även en unik svampplockartalang. 

david@ensucon.se

Rickard Sallermo 
Engagerar sig framför allt i arbetsmiljö- och avfallsfrågor.  Han är i allmänhet nyfiken på livet och seglar mer än gärna runt på havet en solig sommardag. 

rickard@ensucon.se

Johan Scheuer
Engagerar sig gärna för akustik och vibrationer. Johan är nyfiken på  hur det skulle vara att hoppa från ett berg i squirrel suit.  Han är också vår bästa gitarrist.

johan.scheuer@ensucon.se

Salar Valinia        Engagerar sig gärna i allt som har med vatten- och luftfrågor att göra. Salar är ständigt nyfiken på nya utmaningar och spenderar helst fritiden med en basketboll i handen eller en kaffe vid sjön.

salar.valinia@ensucon.se

Alice Rundegren
Engagerar sig i arbete med föroreningar i mark och grundvatten och hur dessa  påverkar miljö och hälsa.  Alice är nyfiken på att lära sig mer om ätliga vilda växter eftersom hon älskar att vara ute i naturen.

alice.rundegren@ensucon.se

Caroline Person       Engagerar sig gärna i miljö-konsekvensbeskrivningar, tillståndsprocesser och förorenade områden. Caroline är nyfiken på gong-bad och drömmer om att börja dreja och driva hästverksamhet. 

caroline.person@ensucon.se

Mattias Letellier 
Engageras av geologi och provtagningar i fält. Han är nyfiken på världens alla hörn och har en särskild talang för att skriva spännande rapporter.           

                                               

mattias.letellier@ensucon.se

Fredrik Dahl
Engageras av hållbart företagande, MKB och ekonomi. Han är nyfiken på var alla nytvättade strumpor tar vägen, dessutom snackar han  flytande spanska.

fredrik.dahl@ensucon.se

Olof Mattsson 
Engageras av samhällsplanering och miljösamordning. Olof är nyfiken på hur han ska lyckas rädda världen. Han är därtill en utmärkt skottkärreförare.
  

olof.mattsson@ensucon.se

Johan Persson 
Engageras av tillståndsärenden och projektledning. Han är nyfiken på svaret på Fermis paradox.  Johan är för övrigt en framgångsrik fantasyförfattare också.  

johan.persson@ensucon.se

Kristina Nordfeldt
Engagerar sig oftast i ledningssystem och strategiskt miljö- och arbetsmiljöarbete. Fascineras av mystiska utrymmen som ”någon” ansvarar för. Kristina kan rabbla nummervisan, när som helst på dygnet.

kristina.nordfeldt@ensucon.se

Karolina Kvissberg    Engagerar sig gärna i strategiskt miljöarbete och ledningssystem. Karolina gillar problemlösning och att klura, kanske därför hon har blivit fast för klättring.     

karolina.kvissberg@ensucon.se


Nikos Roumpakis
Engageras av tillämpad akustik. Han är nyfiken på användningen av DSP i musik. Nikos är dessutom en grym amatör-silversmed.


nikolaos.roumpakis@ensucon.se

Oskar Karlsson
Engagerar sig i förorenade områden, byggplatsuppföljning samt GIS. Oskar är intresserad av masshantering, kollektivtrafik samt ockulta föremål


oskar.karlsson@ensucon.se

Ida Sandberg 
Engagerar sig i hållbart samhällsplanerande. Hon är nyfiken på hjärnans möjligheter och utforskar dom genom meditation. Ida kan inte leva utan musik och reser mer än gärna.

ida.sandberg@ensucon.se

Lina Oskarsson
Engageras av förorenade områden. Lina är nyfiken på att testa nya träningsformer och har nyss upptäckt cykelsemestern. Spenderar helst av allt tid ute i naturen med en termos kaffe.

lina.oskarsson@ensucon.se

Linnéa Gunterberg
Engagerad i vattenfrågor, förorenade områden och GIS. Linnéa älskar utesporter av alla dess slag , älskar snö och vatten samt är en hejjare på att göra smoothies.

linnea.gunterberg@ensucon.se

Matilda Hildingsson     Engagerar sig i hållbarhet, ledningssystem och miljöstrategiskt arbete. Matilda gillar att sova i tält, baka pizza och klappa alla katter som kommer i hennes väg. 

matilda.hildingsson@ensucon.se

Miguel Cabrera                            Engageras av geologi, grundvatten och förorenade områden. Spelar mittfältare på fotbollsplanen och utöver det gillar jag att lära mig nya musikstilar på gitarr och att fjällvandra.

miguel.cabrera@ensucon.se

Elin Olsson        Engageras av strategisk hållbar utveckling och innovation. Elin lägger stor del av sin fria tid på att fixa spännande aktiviteter för personer med funktionsvariationer.

elin.olsson@ensucon.se

Sofia Nyström        Engageras av framför allt hållbara lösningar och vattenfrågor. Är dock nyfiken på det mesta inom miljöområdet. Jag är en sann chokladälskare som tycker om att baka, gärna stora tårtor. Fritiden spenderas gärna i skogen eller vid vattnet med hunden.

sofia.nystrom@ensucon.se

Madeleine Ulriksson      Engagerar sig i ekonomi och ledningsfrågor. Madeleine tycker om att träna men tycker ännu bättre om att baka tårtor.


madeleine.ulriksson@ensucon.se

Mathilde Henriksen
Engageras av energirelaterade frågor och hållbara lösningar. Mathilde tittar mycket på naturdokumentärer eftersom hon älskar att resa och vara ute i naturen men har lätt för att gå vilse.


mathilde.henriksen@ensucon.se

Freja Milton           Engagerar sig i kemifrågor, ledningssystem och miljöstrategiskt arbete. Freja gillar plocka svamp (fast hon hittar sällan kantareller), pyssla i trädgården och spela brädspel med kompisar.                                           

freja.milton@ensucon.se

Helena Svensson     Engageras av förorenade områden, kommunikation och den historia som varje projekt har att berätta. Helena är en grym hemmafixare och har gjort det till en sport att återbruka byggmaterial. Har dessutom snickrat ihop en fantasytrilogi.

helena.svensson@ensucon.se

Martijn Van Praagh     Engagerar sig framför allt i forsknings- och utvecklingsfrågor, helst kring föroreningsrisker och återvinning. Han är nyfiken på hållbart skogsbruk och står gärna på turskidor i fjällen en klar aprildag.                  

Carolina Holmberg       Engageras av strategiskt hållbarhetsarbete.  Älskar att resa och har bland annat bott på Hawaii, i Uruguay och Serbien. Är besatt av semlor! Äter gärna tre på raken.


Ellen Jehander      Engageras av vattenfrågor, framför allt grundvattenrelaterade sådana kopplade till såväl kvalité som kvantitet. På fritiden hittar Ellen gärna på små vardagliga äventyr med familjen, eller så grävs det i trädgårdslandet.          

ellen.jehander@ensucon.se

Hanna Persson 
Engagerar sig oftast i tillståndsärenden och hållbarhetsfrågor. Hanna är nyfiken på att lära sig sy kläder som faktiskt går att använda och säger aldrig nej till brunch.

hanna.persson@ensucon.se 

Magnus Persson      Engageras av förorenade områden. Han är nyfiken på varför all mat som tillagas utomhus blir godare än om den tillagas inomhus. I fält nynnar (den tondöva) Magnus ofta på gamla sånger från Astrid Lindgren eller Disney-filmer.

Madison Foote         Engageras av ekotoxikologi med passion för bevarande av vatten. Hon är nyfiken på stadsjordbruk, mikroodling och jäsning. Tycker om att campa och att simma i havet i skymningen.         

madison.foote@ensucon.se

Elsa Hjort       Engagerar sig i miljöstrategiskt arbete och ledningssystem. Elsa gillar att lösa DN:s lördagskryss, gosa med sin katt och sticka koftor efter lagom kluriga mönster. Hon är dessutom en inbiten året runt-cyklist!

elsa.hjort@ensucon.se

Veronica Restorp 
Jag engageras av miljöfrågor kopplat till vattenområdet. Jag spenderar helst fritiden med min familj, gärna på en utflykt i en närbelägen skog. Ett annat intresse är odling och jag har en ständigt pågående kamp mot rådjur och mördarsniglar.

veronica.restorp@ensucon.se

Sara Sporre        Engageras av strategiskt hållbarhetsarbete.  På fritiden engagerar jag mig ideellt som träningsinstruktör men gillar också att vara ute i skogen med hunden.

sara.sporre@ensucon.se

Ida Woxlin         Engageras av det mesta inom strategiskt miljö- och hållbarhetsarbete. På fritiden är Ida hest ute i naturen, gärna med en kopp kaffe i solen eller utför någon form av fysisk aktivitet. Älskar att upptäcka nya platser, fynda på second hand och njuta av god mat med vänner och familj.

Anna Hedeving      Engageras av förorenade områden. På fritiden tycker jag om att vara ute i naturen, baka och mitt livslånga mål är att kunna sticka en tröja som inte ser helt ut som en särk!

Lena Bodeving
Engageras av vattenfrågor, hydrologisk modellering och förorenade områden. Hon är nyfiken på hur många våffelcaféer det finns i Sverige (och vill gärna prova dem alla). Lena är gladast i fjällen eller på vattnet, i bästa fall med en kopp kaffe i handen.

lena.bodeving@ensucon.se

Niclas Eneberg       Engageras av förorenade områden samt av div. landskapsrelaterade frågor med ett särskilt intresse för kulturlandskapet. Fritiden spenderas med familjen och naturen.   

               

niclas.eneberg@ensucon.se

Ronja Wennman        Ronja är en nyfiken och lättsam miljövetarstudent som dras både till hållbarhetskommunikation och strategiskt miljöarbete. Hon älskar secondhand-shopping & Jeopardy-kvällar.


ronja.wennman@ensucon.se

Alexander Sääf      Engagerar sig i arbetsmiljö- och ledningssystemsfrågor. Han är nyfiken på att möta nya människor och är i allmänt sport- och fotbollsintresserad, men har också intresse för datorer ny tech!

alexander.sääf@ensucon.se

Rebecca Sandell     Engageras av arbetsmiljö och av möjligheten att få människor att ha det bättre på sin arbetsplats.  Jag älskar att vara ute i naturen och promenera i timtal, för att sedan landa hårt i soffan, äta mörk choklad och kolla på Star Trek.

rebecca.sandell@ensucon.se

David Bohgard
Engageras av stora och komplexa projekt främst inom förorenade områden där jag får möjlighet att hjälpa kunden från start till mål. David är nyfiken på hur många dagar i rad han kan äta hamburgare utan att tröttna. Utöver det gillar han att styrketräna och se Arsenal spela fotboll.  

david.bohgard@ensucon.se

Oskar Vikdahl 

Engageras av geologi och förorenade områden. Oskar trivs bättre i svampskogen än i Paris, han gillar sport av varje sort där innebandy och padel är favoriterna.ens


oskar.vikdahl@ensucon.se

Jenny Engblom
Engageras av det mesta inom miljöområdet, men fascineras lite extra av det rent  naturvetenskapliga och alla olika processer däri. Jenny är också orimligt fascinerad av  rymden och spenderar gärna alldeles för mycket tid med att stirra upp på stjärnhimlen.

jenny.engblom@ensucon.se

Victoria Pehrsson     Engageras av strategiskt miljöarbete. Victoria är nyfiken på att segla över atlanten, men älskar även skidåkning och vandring i alla sorters naturområden.

Martin Beijer       Engagerar sig gärna i avfallsfrågor generellt och i synnerhet massahantering. På helgen dammar han av gamla dängor i Visbys nattliv alternativt tuffar runt i sin campervan

martin.beijer@ensucon.se